Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/879
Title: Activitatea pieţei imobiliare a Republicii Moldova în contextul repartizării teritoriale după regiunile de dezvoltare
Authors: Turetchi, Viorel
Keywords: piata imobiliara
tranzactii imobiliare
imobil rezidential
piata funciara
cladiri comerciale
Issue Date: 2019
Publisher: INCE
Citation: TUREȚCHI, Viorel. Activitatea pieţei imobiliare a Republicii Moldova în contextul repartizării teritoriale după regiunile de dezvoltare. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării: bunăstare și incluziune socială = Economic growth in conditions of globalization: welfare and social inclusion: conferința internaţională ştiinţifico-practică, ediţia a XIV-a, 10-11 octombrie 2019, Chișinău. Chișinău: INCE, 2019, vol. I, pp. 367-370. ISBN 978-9975-3305-6-5.
Abstract: Atribuirea regiunilor de dezvoltare Republicii Moldova a fost condiţionată de necesitatea dezvoltării economice uniforme a teritoriului respectiv. Amplasarea neregulată a capacităţilor de producere, dezvoltarea neuniformă a infrastructurii de asigurare cu servicii calitative a populaţiei precum şi caracterul variat al factorului pedologic, climateric şi de relief au dus la o discrepanţă accentuată de dezvoltare economică între zonele de nord, centru şi sud al ţării noastre. Acest fapt are un impact direct şi asupra pieţei obiectelor imobiliare. Prin urmare, amplitudine activităţii şi atractivităţii pieţei respective este foarte mult influenţată de zonele în care se derulează anumite tranzacţii imobiliare. În contextul dat este relevant de a efectua o analiză comparativă a activităţii pieţei imobiliare în cadrul fiecărei regiuni de dezvoltare, de a recunoaşte factorii ce influenţează într-un mod sau altul eficienţa funcţionării acestei pieţi.
Description: Bibliogr.: p. 370 (4 titl.).
URI: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/880
ISSN: 978-9975-3305-6-5
Appears in Collections:Articole
Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Activitatea_pietei_imobiliare_a_Republicii_Moldova.pdf401.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.