Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/872
Title: Evaluarea mecanismelor şi modelelor de finanţare a activităţilor ştiinţifice, aplicate în ţările UE şi la nivel mondial
Authors: Railean, Veronica
Timus, Angela
Keywords: finantarea inovatiilor
evaluarea proiectelor stiintifice
fonduri stiintifice
Issue Date: 2019
Publisher: INCE
Citation: RAILEAN, Veronica, TIMUŞ, Angela. Evaluarea mecanismelor şi modelelor de finanţare a activităţilor ştiinţifice, aplicate în ţările UE şi la nivel mondial. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării: bunăstare și incluziune socială = Economic growth in conditions of globalization: welfare and social inclusion: conferința internaţională ştiinţifico-practică, ediţia a XIV-a, 10-11 octombrie 2019, Chișinău. Chișinău: INCE, 2019, vol. I, pp. 139-146. ISBN 978-9975-3305-6-5.
Abstract: În ultimele două decenii se remarcă o continuă modificare a mecanismelor și metodelor de finanțare a activităților științifice din întreaga lume. Actualmente, sectorul de cercetare din Republica Moldova deține o infrastructură creată, dar este în proces de reformare. Considerăm oportun momentul pentru elaborarea unui studiu de sinteză prin prezentarea bunelor practici externe în domeniul evaluării și finanțării proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare. Scopul studiu este de a analiza sistemele de finanțare ale științei din alte regiuni, precum: Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Singapore, Federația Rusă și România. Pentru atingerea scopului propus au fost utilizate metodele de cercetare: statistice, economico-matematice, analitico-comparative, grafice și analiza datelor platformei. Studiul subliniază aspecte importante ale mecanismelor de evaluare a proiectelor științifice, precum și de finanțare a acestora, aplicate în alte țări, care pot contribui la perfecționarea actualelor mecanisme și metode de evaluare și de finanțare a sectorului de cercetare din Republica Moldova.
Description: Bibliogr.: pp. 145-146 (23 titl.). JEL Classification: O320, O33, O39.
URI: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/872
ISBN: 978-9975-3305-6-5
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Evaluarea_mecanismelor_si_modelelor_de_finantare_a_activitatilor_stiintifice.pdf507.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.