Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/588
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGribincea, Corina
dc.date.accessioned2018-11-15T14:25:51Z
dc.date.available2018-11-15T14:25:51Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationGRIBINCEA, Corina. Managementul energetic – importanța și aplicabilitatea sa în industria alimentară a Republicii Moldova. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării: modele de dezvoltare durabilă = Economic growth in conditions of globalization: sustainable development models: conferința internaţională ştiinţifico-practică, ed. a 12-a, 12-13 octombrie 2017, Chișinău. Chișinău: INCE, 2017, vol. 1, pp. 240-248. ISBN 978-9975-3171-1-5.en_EN
dc.identifier.isbn978-9975-3171-1-5
dc.identifier.urihttps://ibn.idsi.md/vizualizare_articol/56001
dc.identifier.urihttp://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/588
dc.descriptionAbstract în lb. rom., engl. Bibliogr.: p. 248 (8 titl.). JEL Classification: M11, O13, L66.en_EN
dc.description.abstractActualitatea prezentului articol reiese din necesitatea studierii implicațiilor managementului eficienței energetice și a efectelor sale asupra IMM-urilor din industria alimentară autohtonă. Conceptul de management al performanței energetice stimulează argumentul raționalizării consumului de resurse energetice prin îmbunătățirea continuă a tehnologiilor industriale și manageriale; asigurând astfel o economie competitivă și respectând principiul durabilității și eco-responsabilității. Astfel, managementul eficienței energetice este un mijloc esențial de a crea un avantaj competitiv prin asigurarea unei abordări strategice a gestionării consumului de energie și a capacităților disponibile ale resurselor financiare, materiale și umane. Metodele de cercetare au inclus: analiza regresiei, grafică, corelarea și statistică. Rezultatele obținute se axează pe identificarea și analiza consumului de energie în industrie și sistematizarea rezultatelor obținute pe subsectoare ale industriei alimentare.en_EN
dc.description.abstractThe topicality of present article emerges from the need to study the implications of energy efficiency management and its effects on SMEs from domestic food industry. The concept of energy performance management stimulates the argument of rationalizing the energy resource consumption through continuous improvement of industrial and managerial technologies; thus ensuring a competitive economy and respecting the principle of sustainability and eco-responsibility. Thus, energy efficiency management is an essential means of forming competitive advantage by ensuring a strategic approach to the management of energy consumption and the available capabilities of financial, material, human resources. Research methods included regression analysis, graphics, correlation and statistics. The results obtained are focused on the identification and analysis of the industrial energy consumption and systematization of the results obtained on sub-sectors of the food industry.en_EN
dc.language.isootheren_EN
dc.publisherINCEen_EN
dc.subjecteconomieen_EN
dc.subjectintreprindereen_EN
dc.subjectmanagementul energeticen_EN
dc.subjecteficienta energeticaen_EN
dc.subjectindustria alimentaraen_EN
dc.subjectsisteme energeticeen_EN
dc.subjecteconomyen_EN
dc.subjectenterprisesen_EN
dc.subjectenergy managementen_EN
dc.subjectenergy efficiencyen_EN
dc.subjectfood industryen_EN
dc.subjectenergy systemsen_EN
dc.subjectRepublica Moldovaen_EN
dc.subjectRepublic of Moldovaen_EN
dc.titleManagementul energetic – importanța și aplicabilitatea sa în industria alimentară a Republicii Moldovaen_EN
dc.typeArticleen_EN
Appears in Collections:Articole



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.