Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1759
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorIatisin, Tatiana-
dc.date.accessioned2023-03-29T12:06:51Z-
dc.date.available2023-03-29T12:06:51Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationIAȚIȘIN, Tatiana. Tendințele pieței de soia. В: Știinta. Еducatie. Сultura = Наука. Образование. Культура: международная научно-практическая конференция, 31-ая годовщина Комратского государственного университета: сборник статей. Комрат, 2022, том 1: Экономические науки. Сельское хозяйство и перерабатывающая промышленность. Информационные технологии, математика и физика. Право и политические науки, c. 223-227. ISBN 978-9975-83-177-2.en_EN
dc.identifier.isbn978-9975-83-177-2-
dc.identifier.urihttp://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1759-
dc.descriptionReferințe bibliografice : p. 227 (10 titl.).en_EN
dc.description.abstractIn lucrare sunt prezentate rezultatele cercetarii cu privire la importanța culturii soia cat și tendințele acestei culturi in lume. Soia fiind considerata una din plantele agricole de cea mai mare importanța pentru alimentația umana. Aceasta este valoroasa prin faptul ca imbina in componența sa o cantitate mare de proteine, circa 40% și ulei 20%, hidrați de carbon, totodata o gama larga de vitamine și saruri minerale. Pe parcursul ultimilor ani se inregistreaza o creștere semnificativa a suprafețelor cultivate cu soia. Studiul se bazeaza pe rapoartele din domeniu; lucrarile științifice cu referire la problema studiata ale cercetatorilor autohtoni; articolele experților din domeniu. In procesul cercetarii au fost aplicate mai multe metode de cercetare: metoda de observare, comparare, metoda seriei cronologice etc.en_EN
dc.description.abstractThe paper presents the results of research on the importance of soybean cultivation and the trends of this crop in the world. Soybeans are considered one of the most important agricultural plants for human consumption. It is valuable in that it combines a large amount of protein, about 40% and 20% oil, carbohydrates, as well as a wide range of vitamins and minerals. In recent years, there has been a significant increase in soybean cultivation. The study is based on field reports: scientific papers referring to the studied problem of local researchers; articles by experts in the field. Several research methods were applied in the research process: observation method, comparison, time series method, etc.en_EN
dc.description.sponsorshipElaborat in cadrul Programului de Stat „Elaborarea instrumentelor economice noi de evaluare și stimulare a competitivitații agriculturii Republicii Moldova pentru anii 2020 - 2023” (cifrul - 20.80009.0807.16).en_EN
dc.language.isootheren_EN
dc.publisherКГУen_EN
dc.subjectsoiaen_EN
dc.subjectproductieen_EN
dc.subjectcomerten_EN
dc.subjectsoybeanen_EN
dc.subjectproductionen_EN
dc.subjecttradeen_EN
dc.titleTendințele pieței de soiaen_EN
dc.typeArticleen_EN
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tendintele_pietei_de_soia.pdf1.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.