Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1634
Title: Managementul evaluării competitivității bunurilor autohtone în contextul politicii comerciale a Republicii Moldova: Rezumatul tezei de doctor
Authors: Gutium, Tatiana
Keywords: competitivitate
bunuri autohtone
managementul evaluarii
indicele integral
politica comerciala
Republica Moldova
Issue Date: 2021
Publisher: INCE
Citation: GUTIUM, Tatiana. Managementul evaluării competitivității bunurilor autohtone în contextul politicii comerciale a Republicii Moldova. Program de doctorat: 521.03. Economie și management in domeniul de activitate: Rezumatul tezei de doctor. Conducător științific: Alexandru STRATAN. Institutului Național de Cercetări Economice. Chișinău, 2021, 35 p.
Abstract: Modificarile stridente din economie au creat premise pentru elaborarea managementului evaluarii competitivitații bunurilor, implementarea caruia ar asigura sporirea competitivitații. O economie naționala competitiva și producatoare de bunuri competitive este garantul formarii unei societați durabile. Perioada de izolare economica temporara, cauzata de pandemia Covid-19, a afectat economiile tuturor țarilor lumii. Dupa ieșirea din carantina și restabilirea treptata a tuturor domeniilor economice, se așteapta acutizarea concurenței pe piața mondiala. Ținand cont de faptul ca resursele sunt limitate și epuizabile, la elaborarea strategiilor este necesar de determinat sectoarele prioritare. In acest scop, poate fi utilizat indicele competitivitații, deoarece anume competitivitatea este una din caracteristicele de baza, care permite determinarea poziției pe piața.
Description: Conducător ştiinţific: Alexandru STRATAN, membru corespondent al ASM, doctor habilitat, profesor universitar. Referințe bibliogr.: pp. 27-28 (20 titl.).
URI: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1634
Appears in Collections:Rezumate teze de doctorat. Doctor habilitat

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MANAGEMENTUL_EVALUARII_COMPETITIVITATII.pdf687.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.