Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1527
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTimus, Andrei
dc.date.accessioned2022-04-14T13:06:04Z
dc.date.available2022-04-14T13:06:04Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationTIMUȘ, Andrei. Industrial developed countries experience in the risks identification and management in agro industrial sphere = Experiența țărilor industrial dezvoltate privind identificarea și managementul riscurilor, în sectorul agroindustrial. In: Tendințe contemporane ale dezvoltării științei: viziuni ale tinerilor cercetători = Modern tendencies of scientific development: visions of young scientists: simpozion științific internațional al doctoranzilor, 15 iunie 2021, Chișinău. Chișinău: INCE, 2021, pp. 164-173. ISBN 978-9975-3486-4-5 (PDF).en_EN
dc.identifier.isbn978-9975-3486-4-5
dc.identifier.urihttp://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1527
dc.descriptionAbstract în lb. engl., rom. Bibliogr.: pp. 172- 173 (17 titl.). JEL Classification: D24, G32, H12, H32, M21, O13, Q1, Q13en_EN
dc.description.abstractRisk management in the agro-industrial and food sector is increasingly approached multilaterally, both at the level of governments to make long-term decisions to ensure food security and at the formal level based on the scientific treatment of food safety issues. Producers and other operators involved in the food chain in developed countries are aware of the importance of these issues. Stakeholders should also manage food risks, for example at the production or consumer level. Risk management in the agro-industrial and food sectors must be based on a robust methodology and comprehensive food safety regulations. Developed countries have achieved specific results in this area that can be applied by stakeholders, including authorities and producers. The paper includes the process stages and components of risk management in the agro-industrial and food field.en_EN
dc.description.abstractManagementul riscului in domeniul agroindustrial și alimentar este tot mai des abordata multilateral, atat la nivelul guvernelor pentru a lua decizii pe termen lung in vederea asigurarii securitații alimentare cat și la nivel formal bazata pe tratarea științifica a problemelor legate de siguranța alimentelor. Producatorii și alți operatori implicați in lanțul alimentar, din țarile dezvoltate, conștientizeaza importanța acestor probleme. La fel, parțile interesate ar trebui sa gestioneze și riscurile alimentare, de exemplu la nivel de producție sau consumator. Gestionarea riscurilor in domeniul agroindustrial și alimentar trebui sa se bazeze pe o metodologie robusta și reglementari exhaustive privind siguranța alimentelor. Țarile dezvoltate au obținute anume rezultate in acest domeniu care pot fi aplicate de parțile interesate, inclusiv de autoritați și producatori. Lucrarea include procesele etape și componente ale managementul riscului in domeniul agroindustrial și alimentar.en_EN
dc.language.isoromen_EN
dc.publisherINCEen_EN
dc.subjectrisc managementen_EN
dc.subjecteconomic policiesen_EN
dc.subjectagricultural businessen_EN
dc.subjectHACCPen_EN
dc.subjectmanagementul riscuriloren_EN
dc.subjectpolitici economiceen_EN
dc.subjectafaceri agricoleen_EN
dc.subjectsector agroindustrialen_EN
dc.titleIndustrial developed countries experience in the risks identification and management in agro industrial sphereen_EN
dc.title.alternativeExperiența țărilor industrial dezvoltate privind identificarea și managementul riscurilor, în sectorul agroindustrialen_EN
dc.typeArticleen_EN
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
INDUSTRIAL_DEVELOPED_COUNTRIES_EXPERIENCE_IN_THE_RISKS.pdf389.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.