Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1491
Title: Management inovațional : Suport de curs universitar
Authors: Perciun, Rodica
Keywords: management inovational
Issue Date: 2022
Publisher: INCE
Citation: PERCIUN, Rodica. Management inovațional : Suport de curs universitar. Chişinău, 2022. 123 p. ISBN 978-9975-3529-0-1.
Abstract: Managementul inovational, impreuna cu inovarea, tind sa devina singurul mijloc prin care o firma poate supravietui intr-o economie globalizata si profund concurentiala. Generata de revolutia tehnico-stiintifica si cresterea concurentei la un nivel fara precedent, intensificarea dimensiunii inovationale a managementului constituie o adevarata mutatie relevata de numerosi specialisti. Nu intamplator, in ultimii ani se constata ca, la nivel de intreprindere, inovarea a cuprins toate domeniile. Mai multe investigatii recente au scos in evidenta faptul ca pentru manageri introducerea inovatiilor reprezinta o problema deosebit de dificila. Totodata, concomitent cu extinderea inovarii, in management se intreprind eforturi sustinute pentru aprofundarea proceselor inovatoare in domeniul economic in vederea asigurarii unui fundament economic adecvat pentru generarea si implementarea creativitatii in toate domeniile de activitate a fi rmei. In acest context, remarcam atentia acordata modernizarii pietelor fi nanciare, astfel incat sa fi e stimulat afl uxul de fonduri pentru activitatile inovative. Abordarea integratoare a ansamblului de procese inovationale se reflecta in implementarea parcurilor industriale sau stiintifice, care se caracterizeaza prin concentrarea in anumite zone, situate in afara aglomeratiilor urbane consacrate, a unor industrii de inalta tehnologie, centre de cercetare si universitare, servicii sociale adaptate la specifi cul proceselor de cercetare-dezvoltare, astfel incat in cadrul lor, pe baza de colaborare, sa fie generate cat mai multe inovatii de diverse genuri, acestea urmand sa fie introduse ulterior in circuitul economic prin canalele obisnuite. Orientarea accentuata spre inovare se reflecta si in faptul ca sunt prevazute resurse substantiale in scopul asigurarii unor performante de viitor.
Description: Recenzenti: Stratan Alexandru, mem. cor. al AȘM, dr. hab., prof. univ., INCE; Zavațki Tatiana, dr., conf. univ., UCCM.
URI: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1491
ISSN: 978-9975-3529-0-1
Appears in Collections:Monografii

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Management_inovational_Suport_ de_curs_universitar.pdf2.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.