Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1457
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTimus, Andrei
dc.date.accessioned2022-02-04T13:25:29Z
dc.date.available2022-02-04T13:25:29Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.citationTIMUȘ, Andrei. Identificarea și managementul riscurilor în sectorul agroindustrial: unele aspecte practice de implimentare. In: Implicațiile economice și sociale ale pandemiei COVID-19: analize, prognoze și strategii de atenuare a consecințelor = Economic and social implications of the COVID-19 pandemic: analysis, forecasts and consequences mitigation strategies: teze ale conferinței științifice internaționale, 23 octombrie 2020, Chișinău. Chișinău : INCE, 2020, pp. 159-161. ISBN 978-9975-3463-3-7.en_EN
dc.identifier.isbn978-9975-3463-3-7
dc.identifier.urihttp://dspace.ince.md/jspui/handle/123456789/1457
dc.descriptionReferinţe bibliografice: p. 161 (11 titl.). JEL Clasification: C40, D24, F42, F66, G32, H12, J2, K3, L1, M5, O13, O18, O52, Q1.en_EN
dc.description.abstractObiectivul principal al guvernărilor este asigurarea siguranței alimentare a țării, inclusiv prin promovarea unor politici de aplicare pe larg a managementul riscurilor, care, de obicei, este identificată ca o abordare formală bazată pe știință Dintr-o perspectivă globală, managementul riscului pentru siguranța alimentelor poate fi descris „ca procesul de ponderare a alternativelor de control de către guvern (și organismele internaționale de stabilire a standardelor), în consultare cu părțile interesate, luând în considerare informațiile științifice privind riscurile pentru consumatori, precum și alte informații relevante (de exemplu, economia, fezabilitatea tehnică, preferințele societății) și alegerea și punerea în aplicare a măsurilor de siguranță alimentară după caz”11.În prezent, în statele membre ale UE, evaluarea riscurilor este introdusă treptat la nivel guvernamental ca o practică sistematică. În cazul producătorilor și altor operatori din sectorul alimentar, doar marile întreprinderi alimentare au adoptat proceduri de evaluare a riscurilor. Managementul riscurilor în companiile mici și mijlocii ce operează cu produse alimentare se bazează pe implementarea Sistemelor de analiză a riscurilor și puncte critice de control (HACCP), care este de fapt obligatorie. Practicile de igienă din casele private sunt în afara controlului autorităților sanitare naționale; cu toate acestea, de exemplu,o opțiune de gestionare a riscurilor impusă de guvernele UE poate consta în dezvoltarea de programe educaționale care ar putea spori o atitudine pozitivă în rândul consumatorilor față de o preparare mai igienică a alimentelor.en_EN
dc.language.isootheren_EN
dc.publisherINCEen_EN
dc.subjectmanagementul riscuriloren_EN
dc.subjectpolitici economiceen_EN
dc.subjectbusiness agricolen_EN
dc.subjectriscuri agricoleen_EN
dc.subjectsector agroindustrialen_EN
dc.titleIdentificarea și managementul riscurilor în sectorul agroindustrial: unele aspecte practice de implimentareen_EN
dc.typeArticleen_EN
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
IDENTIFICAREA_SI_MANAGEMENTUL_RISCURILOR.pdf334.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.